Toukokuu 2018: Kevätillallinen

Kevätkauden päätösillallista nautimme 25.5.2018. Ilta oli tällä kertaa ravintola Le Qulkurissa, entisessä piippuravintolassa, jossa Helenan opiskelijat aikoinaan hoitelivat ja harjoittelivat viiniasioita. Mukana oli 20 osallistujaa, joten mahduimme juuri mukavasti pieneen kabinettiin.

Heikki oli aikaisemmin huhtikuussa saavuttanut kunnioitettavan iän merkkipaalun ja muistimme Heikkiä kiitollisuudella monista hienoista power point -esityksistä, joita olemme tastingeissä saaneet hyödyntää. Heikki sai meiltä kaikilta yhteisenä onnitteluna pullon lempiviiniään, Penfolds Grangea.

Illallisen menun ja viinit olivat Le Qulkurin henkilökunta valinnut.

Menu

  • Parsakeittoa, grillattua parsaa, mantelia ja sitruuna creme fraiche
  • Kuhaa, sinisimpukkakastiketta, varhaisperunaa, mustapapua ja kevätsipulia
  • Raparperia, vanilja-pudding, macha-teekakkua

Herkullinen kuha-annos

Alkuruokakeittona parsaa

 

 

 

 

Viinit

  • Castellblanc-cava
  • Muehlforst Riesling
  • Insight Sauvignon Blanc
  • Barth Fructus Riesling
  • Crudo Negroamaro Rosato
  • Novecento Capriccio

Alkukuohuvana oli Castellblanc-cava, jossa rypäleinä ovat perinteiset Macabeo, Parellada ja Xarello. Parsakeiton kanssa oli meillä oli kaksi eri viiniä vertailussa: Muehlforst Riesling Alsacesta ja Vinultra Insight Sauvignon Blanc Uudesta Seelannista

Pääruoan kanssa saimme myös verrata kahta viiniä: Barth Fructus Riesling Rheingausta Saksasta ja Crudo Negroamaro Rosato Pugliasta Italiasta. Jälkiruoan kanssa nautimme Argentiinalaista Novecento Capriccio kuohuvaa Torrontes-rypäleestä.

Illallinen oli kokonaisuutena sopivan jännittävä, jossa oli uusia yllättäviä ja herkullisia elementtejä. Viinit aikaansaivat runsaasti keskustelua, kuten tarkoitus olikin. Mielenkiintoista oli todeta, kuinka mielipiteet jakautuivat aina kahden eri viinin kesken. Tämä oli taas hyvä esimerkki siitä, että kannattaa rohkesti kokeilla uusiakin ruoka-viini kombinaatioita. Jälkiruoan kanssa nautittu Torrontes-kuohuva oli meille kaikille uusi miellyttävä kokemus. Le Qulkurin pieni kabinetti oli tulvillaan vilkasta keskustelua ja rentoa tunnelmaa. Ilta oli oikein onnistunut.

Teksti: Olli Kokkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *