Tammikuun 2017 tasting: Suomi 100 v. juhlaviinit

Vuoden ensimmäisen tastingin järjestimme Figaro Winebistrossa 23.1.2017.  Aiheena olivat Suomi 100 v viralliset juhlaviinit. Mukana oli 29 munskalaista. Illan teemaan meidät johdatteli Helena Rantasuo, joka oli valmistellut  monipuolisen esityksen viini-kulttuurin kehittymisestä Suomessa. Monille meistä tällainen historiatieto oli kiinnostava.

Alkossa on myynnissä nyt Suomi 100 v. juhlavuoden aikana lähes kolmekymmentä juhlaviiniä. Tänä iltana maistellut samppanja sekä Wine Gallery valko- ja punaviinit ovat asiantuntijaraadin valitsemat viinit. Kahdestatoista viinialan asiantuntijasta koostunut raati maistoi sokkona 36:a eri viiniä Bordeaux’n alueelta ja valitsivat em. viinit Wine Gallery -viineiksi. Niiden etiketit on otettu Tove Janssonin maalaamista freskoista. Näitä Wine Gallery -viinejä tarjotaan valtioneuvoston virallisissa tilaisuuksissa v. 2017 aikana Suomessa ja ulkomailla.

Aloitimme illan juhlallisesti Wine Gallery Suomi 100 v. Champagne Ayala Brut -samppanjalla. Samppanja osoittautui oivalliseksi ja miellyttävän hedelmäiseksi. Lievä paahteisuus jäi taka-alalle. Tastingin alku olikin lupaava.

Valko- ja punaviinit osoittautuivat tyypillisiksi Bordeaux’n alueen viineiksi eivätkä kovinkaan saaneet kehuja osanottajilta. Sen sijaan Chateau Carsinin Alkossa myytävät Suomi 100 valko- ja punaviinit olivat meidän mielestä parempia kuin Wine Gallery -viinit. Miellyttävin maistelukokemus oli Chateau Carsin Suomi 100 L’Etiquette Grise. Tätä viiniä voi ostaa ainoastaan Carsin Shop -nettikaupan kautta. Tämä viini oli illan ehdoton suosikki samppanjan ohella.

Teksti: Olli Kokkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *