Lokakuun 2017 tasting: Cabernet Sauvignon

Lokakuun tasting pidettiin Pöllöwaarissa 26.10.2017. Mukana oli 25 jäsentä.
Aiheena tällä kertaa oli maailman kansainvälisin punaviinirypäle, Bordeauxsta kotoisin oleva Cabernet Sauvignon. Olimme saaneet illan esitelmöijäksi Munskänkarnan pitkäaikaisen kouluttajan, kokeneen Mauri Souranderin.

Mauri perehdytti meidät ensin Cabernet Sauvignon -rypäleen haasteisiin viljelyssä, rypäleen sukutaustoihin ja muihin ominaisuuksiin. Perehdyimme myös siihen, missä eri puolilla maailman viinialueilla tätä rypälettä viljellään.

Maisteltavana oli kahdeksan eri viiniä, jotka eivät kaikki olleet Cabernet Sauvignon -rypäleestä. Maistelimme viinit sokkona neljän viinin ryhmissä ja yritimme löytää kustakin tuoksun ja maun aromeja, tasapainoa, hapokkuuksia jne. Tavoitteena oli myös tunnistaa edellä opitun perusteella, mitkä viineistä olivat Cabernet Sauvignonista ja mitkä eivät. Kävimme sitten yhdessä keskustellen läpi havaintoja ja totesimme että oikean rypäleen tunnistaminen ei ollutkaan ihan helppo.

Yksi viini oli Merlot-rypäleestä Saint Emilionin alueelta Bordeauxista ja yksi oli Shiraz-rypäleestä Australiasta. Kaikki viinit olivat suhteellisen nuoria, joten kypsymisen aromeja viineissä ei vielä ollut, eroja keskenään kylläkin paljon. Viineistä eri jäsenet löysivat yllättävän paljon mielenkiintoisia aromeja.

Teksti: Olli Kokkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *