Maaliskuun tasting 17.3.2016

Maaliskuun tastingin aiheena olivat valkoviinit. Viinit maisteltiin sokkona. Aimo Rissanen oli valinnut viinit Alkon valikoimista. Maisteltavana oli kuusi kuivaa valkoviiniä eri puolilta maailmaa. Tällä kertaa oli mukana samoista rypäleistä (sauvignon blanc ja chardonnay) perinteiset ranskalaiset viinit ja Uuden Maailman uusseelantilaiset versiot.

Jälleen kerran huomattiin, että perusrypäleidenkin tunnistaminen sokkona on haasteellista harjaantuneellekin viininystävälle. Keskustelimme ilmaston ja maaperän vaikutuksesta samoista rypälelajikkeista tehtyjen viinien aromi- ja makumaailmaan. Toki viininvalmistaja vaikuttaa myös oleellisesti viininsä lopputulokseen.

Maistelun jälkeen Aimo Rissanen esitteli viinit Alkon ja Viinilehden arvioiden perusteella. Kaikki viinit olivat laadukkaita. Eteläafrikkalainen DeMorgenzen Reserve Chenin Blanc jakoi ehkä eniten mielipiteitä. Viinin voimakas tammisuus ei ollut kaikkien mieleen.

Sokkomaistelu koettiin mielenkiintoiseksi ja kehittäväksi tavaksi opetella tunnistamaan eri rypäleiden ja eri alueiden erityispiirteitä.

-Aimo Rissanen-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *